Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πολωνία – κορονοϊός: Αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα η κορύφωση του τρίτου κύματος

Πολωνία – κορονοϊός: Αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα η κορύφωση του τρίτου κύματος

Βυθισμένη στον κορονοϊό είναι η Πολωνία και θα φτάσει στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με προβλέψεις της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Άνταμ Νιτζιέλσκι.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από covid-19 από την αρχή του έτους εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας που επιβαρύνει υπερβολικά το σύστημα υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η χώρα κατέγραψε σήμερα 653 θανάτους και 32.874 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Πριν από δύο ημέρες τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι υπήρχε μόνο ένας ελεύθερος αναπνευστήρας στην Σιλεσία, μια βιομηχανική νότια περιοχή με πληθυσμό περίπου 4,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Εν μέσω ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για φοιτητές Ιατρικής που καλούνταν να συμπληρώσουν τα κενά στελέχωσης των νοσοκομείων καθώς και για έναν ασθενή με εγκεφαλικό που διακομίσθηκε μέσα στον χώρο αποσκευών ιδιωτικού αυτοκινήτου, ο υφυπουργός Υγείας Βαλντεμάρ Κράσκα επιχείρησε να καθησυχάσει τους Πολωνούς ότι το εθνικό σύστημα υγείας μπορεί να αντεπεξέλθει.

“Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά πολύ σοβαρή”, δήλωσε στον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό TVP1 πριν από την δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων σήμερα.

“Αυξάνουμε τον αριθμό των κλινών στα μόνιμα και στα προσωρινά νοσοκομεία”, σημείωσε.

Συνολικά στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 2.321.717 κρούσματα κορονοϊού και 53.045 θάνατοι.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις