Κόσμος

Πολωνία: Τουλάχιστον 5 νεκροί από πτώσεις δέντρων

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (01.04.2024) από πτώσεις δέντρων στη νότια Πολωνία, την οποία σάρωσαν ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 155 χλμ/ώρα στην οροσειρά Τάτρα.

Στην πόλη Ράμπκα-Ζντρόι της Πολωνίας δύο ενήλικοι και ένα παιδί τραυματίστηκαν θανάσιμα όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Στο δημοφιλές θέρετρο Ζακοπάνε, μια 23χρονη γυναίκα και ένα 9χρονο αγοράκι βρήκαν τον θάνατο σε ανάλογο περιστατικό.

Πυροσβέστες επενέβησαν το πρωί σε 140 τοποθεσίες για να απομακρύνουν δέντρα που είχαν πέσει σε δρόμους ή είχαν προκαλέσει ζημιές σε στέγες σπιτιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ πολωνικών μέσων ενημέρωσης.

Οι ισχυροί άνεμοι σήμερα ακολούθησαν ένα τριήμερο ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών. Το Σάββατο, ο υδράργυρος κατέρριψε ρεκόρ για την εποχή, σκαρφαλώνοντας στους 26,4 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Τάρνουφ, υπογραμμίζει το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων (PAP).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πεζεσκιάν βγήκε στους δρόμους της Τεχεράνης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης – Δείτε βίντεο
Χρήστες γέμισαν τα social media με αποθεωτικά σχόλια, λέγοντας πως αυτός είναι ο αληθινός ηγέτης του Ιράν και όχι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ που παραμένει σε μυστική τοποθεσία υπό τον φόβο ισραηλινής - αμερικανικής επίθεσης
Ο Μαζούντ Πεζεσκιάν
Ο Αρνό Φριόν είναι ο Γάλλος στρατιώτης που σκοτώθηκε από drone στο Ιράκ - Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του
Πρόκειται για τον πρώτο Ευρωπαίο που χάνει τη ζωή του στη Μέση Ανατολή - Είναι ένας από τους 6 Γάλλους που χτυπήθηκαν σε επιδρομή drones στην περιοχή της Αρμπίλ
Μέση Ανατολή: Ο Αρνό Φριόν είναι ο Γάλλος στρατιώτης που σκοτώθηκε από drone – Δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του