Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πολύ κακό για το τίποτα! Άφαντο το “ύποπτο” πακέτο στο SPD

Πολύ κακό για το τίποτα! Άφαντο το “ύποπτο” πακέτο στο SPD

Τους έβγαλαν άρον άρον από τα κεντρικά του SPD αλλά τελικά ήταν… λάθος ο συναγερμός. Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Μάρτιν Σούλτς, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κι άλλα στελέχη του κόμματος και εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν άρον άρον τα κεντρικά του κόμματος στο Βερολίνο μετά από ειδοποίηση πως είχε εντοπιστεί ύποπτο πακέτο στο χώρο του ταχυδρομείου.

Έτσι, η αστυνομία διέταξε την εκκένωση των γραφείων του SPD προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Οι οποίοι έδειξαν ότι δεν υπήρχε τίποτα. «Δεν βρέθηκε τίποτα που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το είδος του αντικειμένου που προκάλεσε υποψίες.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το κτίριο, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του SPD που συμμετείχαν σε εβδομαδιαία σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τη διακήρυξη των αρχών του κόμματος ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Τον Μάρτιο οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει ένα δέμα το οποίο περιείχε ένα βιβλίο μέσα στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά και είχε παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το οποίο είχε ως αποστολέα τον… «Άδωνι Γεωργιάδη».

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε