Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πολύνεκρη εισβολή των Ταλιμπάν σε χωριό του Αφγανιστάν: Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στους εννέα νεκρούς

Πολύνεκρη εισβολή των Ταλιμπάν σε χωριό του Αφγανιστάν: Τέσσερα παιδιά ανάμεσα στους εννέα νεκρούς

Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά ηλικίας ενός έως 14 ετών, είναι ο δραματικός απολογισμός εισβολής των Ταλιμπάν στο χωριό Σιβάκ Σιμπάρ στο Αφγανιστάν, το περασμένο Σάββατο (26.11.2022). 

Κατά την επίθεση των Ταλιμπάν στο Σιβάκ Σιμπάρ, χωριό κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Νταϊκουντί, άλλοι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν και τέσσερις συνελήφθησαν, δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο προεστός φυλής του Αφγανιστάν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί φοβάται για τη ζωή του. 

Η UNICEF ανέφερε μέσω Twitter ότι τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση των Ταλιμπάν και ήταν όλα αγόρια, ηλικίας μεταξύ ενός και δεκατεσσάρων ετών.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι αιτία της επίθεσης των Ταλιμπάν ήταν πιθανότατα η διένεξη δυο αντίπαλων ομάδων στην επαρχία, όπου ζουν κυρίως μέλη της εθνότητας των Χαζάρων.

Αρνούνται οι Ταλιμπάν τους θανάτους παιδιών

Το καθεστώς των Ταλιμπάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή στο χωριό Σιβάκ Σιμπάρ ήταν ένοπλοι αντάρτες, ενώ διέψευσε ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν παιδιά.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Μπιλάλ Καρίμι, τόνισε ότι οι άνδρες που σκοτώθηκαν αρνήθηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους, ενώ στη σύγκρουση σκοτώθηκε ένα μέλος των Ταλιμπάν και τραυματίστηκαν άλλα δύο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις