Κόσμος

Πομπέο – Επίθεση στα τάνκερ: Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ιράν!

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν πόλεμο με το Ιράν, διαβεβαιώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Μολονότι είναι “πρόδηλο” ότι το Ιράν ευθύνεται για τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια την περασμένη εβδομάδα στον Κόλπο του Ομάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν τον πόλεμο με την Τεχεράνη, διαβεβαίωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

[read4more]

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι “ο πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ έχει κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τον πόλεμο, δεν θέλουμε πόλεμο”.

Ο Πομπέο πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα σε περιοχές που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τις θαλάσσιες μεταφορές. “Θα φροντίσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διπλωματικές και άλλες, για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα”, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ για τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: «Πρόκειται για τραγωδία – αποτέλεσμα εχθρικής αντίστασης Δημοκρατικών»
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, ο Ντόναλντ Τραμπ, «δεν θέλει να βλέπει ανθρώπους να σκοτώνονται στους δρόμους, αλλά απαιτεί το τέλος της αντίστασης και του χάους»
Στέλεχος του Γραφείου Ποινικής Σύλληψης (BCA) επιμελείται το σημείο όπου ο Alex Pretti, σκοτώθηκε από πυροβολισμούς ομοσπονδιακών υπαλλήλων της υπηρεσίας μετανάστευσης που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ενώ άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο, στο Μινεάπολις
Πάνω από 20 οι νεκροί λόγω του πολικού ψύχους στις ΗΠΑ: Θερμοκρασίες ρεκόρ στους -45 βαθμούς, σχεδόν 1 εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Τουλάχιστον 20 πολιτείες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, όπως και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον και σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί στις μεταφορές, στις πτήσεις και στην ηλεκτροδότηση
Χιονοθύελλα