Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πομπέο: Έτοιμες οι ΗΠΑ για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις με το Ιράν

Πομπέο: Έτοιμες οι ΗΠΑ για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις με το Ιράν

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επιβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για συνομιλίες με το Ιραν. Στο τραπέζι το πυρηνικό πρόγραμμα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάστηκαν να συζητήσουν με το Ιράν και σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις, αλλά είναι αναγκαίο να δουν την αναφερόμενη χώρα να συμπεριφέρεται ως «μία κανονική χώρα» δήλωσε σήμερα από την Ελβετία ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για το Ιράν και υπό την προϋπόθεση ότι η Ουάσινγκτον θα επιδείξει σεβασμό.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα δεχθεί πιέσεις για την διεξαγωγή συνομιλιών. Σε μία προφανή χαλάρωση, της προηγούμενης σκληρής στάσης του, ο Πομπέο δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του Ροχανί.

«Είμαστε έτοιμοι…, να εμπλακούμε σε συζητήσεις χωρίς προϋποθέσεις. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε [στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων]».

Ωστόσο, όπως είπε η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου «να αντιστρέψει την δόλια δραστηριότητα» του Ιράν στην Μέση Ανατολή.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πριν από καιρό ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με το Ιράν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις