Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Πομπέο για Αγία Σοφία: “Απογοητευμένοι από την Τουρκία”!

Πομπέο για Αγία Σοφία: “Απογοητευμένοι από την Τουρκία”!

Ξεκάθαρος ο Μάικ Πομπέο για την απόφαση της Άγκυρας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. “Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση της Τουρκίας”, σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Όπως τόνισε ο Μάικ Πομπέο, “όσον αφορά την Αγία Σοφία είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω πάνω σε αυτό”.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του State Department, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Πάιατ σε Δένδια για Αγία Σοφία: “Βαθιά απογοητευμένες οι ΗΠΑ με Τουρκία”

Για την Αγία Σοφία και τις περιφερειακές εξελίξεις συναντήθηκε νωρίτερα την Τετάρτη (15.07.2020) ο Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Πάιατ επανέλαβε, επίσης, “τη βαθιά απογοήτευσή μας με την απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία”.

Ο κ. Πάιατ, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε ότι είχε μια σημαντική συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών “σχετικά με τους κοινούς στόχους μας για την περιφερειακή σταθερότητα”.

Click4more: Αγία Σοφία – Ξηλώνουν ό,τι θυμίζει το παρελθόν – Ο Ερντογάν σβήνει την λέξη μουσείο και την μετατρέπει σε τζαμί

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν o Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ, οι περιφερειακές εξελίξεις και το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις