Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πομπέο για Συρία: Στεκόμαστε στο πλευρό της συμμάχου μας Τουρκίας

Πομπέο

Στο πλευρό της Τουρκίας για τα όσα διαδραματίζονται γύρω από την Ιντλίμπ, πήρε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Η κρίση στη Συρία φαίνεται πως φέρνει και πάλι πιό κοντά τις ΗΠΑ και την Τουρκία, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μάλιστα ο Πομπέο βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο τον Άσαντ, αλλά και την Ρωσία.

“Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την χθεσινή επίθεση στο Ιντλίμπ. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις από το καθεστώς τους Άσαντ και τη Ρωσία πρέπει να σταματήσουν. Έστειλα στην Άγκυρα τον Τζιμ Τζέφρι (σσ τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία) στην Άγκυρα για να συντονίσει τα βήματα για την απάντηση σε αυτή την αποσταθεροποιητική επίθεση. Στεκόμαστε στο πλευρό του συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μ¨αικ Πομπέο.

Η δήλωση Πομπέο γίνεται μόλις λίγες ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της Συρίας και του Άσαντ ο Ταγίπ Ερντογάν, που σημείωσε ότι αύριο θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα λάβει για να εκδικηθεί για τον θάνατο των 5 στρατιωτών στην Ιντλίμπ.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας και συγκυβερνήτης του Ερντογάν, Μπαχτσελί, κάλεσε τον Ερντογάν να εισβάλλει στην Δαμασκό και να εξοντώσει τον Άσαντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις