Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πομπέο: Η Βουλή των Αντιπροσώπων τον απειλεί με κατάθεση για το Ιράν

Πομπέο: Η Βουλή των Αντιπροσώπων τον απειλεί με κατάθεση για το Ιράν

Να ανοίξει το στόμα του καλεί το Μάικ Πομπέο η Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την πολιτική της Ουάσιγκτον απεναντι στο Ιράν. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί για κατάθεση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων απείλησε σήμερα ότι θα κλητεύσει τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, εφόσον εκείνος δεν παράσχει πληροφορίες για την πολιτική της Ουάσινγκτον απέναντι στο Ιράν και την εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το πλήγμα που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

«Αν ο υπουργός Πομπέο δεν συνεργαστεί με την Επιτροπή, τότε θα σκεφτούμε πολύ σοβαρά να ακολουθήσουμε άλλη οδό στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων και κλητεύσεων», είπε ο Δημοκρατικός Έλιοτ Έιγκελ, κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης στην οποία είχε κληθεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αλλά δεν εμφανίστηκε για να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Ο Έιγκελ είπε ότι θα στείλει επιστολή στον Πομπέο και στον υπουργό Άμυνας Μάρκ Έσπερ, ζητώντας πληροφορίες για το πλήγμα εναντίον του Σουλεϊμανί.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ ΜακΚόλ χαρακτήρισε δικαιολογημένο το πλήγμα, δεδομένης της προϊστορίας του Ιρανού στρατηγού και της ανάμιξής του σε ενέργειες εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ θα μπορούσε να αποχαρακτηρίσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις