Κόσμος

Πορεία ανάκαμψης της Ελλάδας “βλέπει” το Focus – “Έχει αρκετά λεφτά τώρα ο Τσακαλώτος”

Την εικόνα μιας Ελλάδας που ανακάμπτει παρουσιάζει στο περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του. Όπως σημειώνει, αυτή τη στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει πιθανόν... αρκετά χρήματα στο ταμείο.

Το Focus έκανε αρχικά αναφορά στην βοήθεια που η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια από τις χώρες της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείομ, που τα υπολογίζει στα 256 δισ. ευρώ.

Όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, από την επόμενη Δευτέρα (4.12.2017) οι ελεγκτές των τεσσάρων θεσμών θα εξετάσουν στην Αθήνα την ταμειακή κατάσταση.

Το δημοσίευμα τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας σταθεροποίησε τον προϋπολογισμό και δρομολόγησε αρκετές διαρθρωτικές αλλαγές. Όπως εκτιμά, αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ο… Νοτιοευρωπαίος ασθενής δεν θα χρειαστεί περαιτέρω δισεκατομμύρια. «Το πρόγραμμα βρίσκεται επιτέλους και πάλι στο σωστό δρόμο και η δημοσιονομική κατάσταση είναι καλύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν», σύμφωνα με διπλωμάτη της ΕΕ, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα κυμανθεί μέχρι το τέλος του έτους στο 2,8% – αν αφαιρέσει κανείς την εξυπηρέτηση του χρέους. Συνεπώς η Ελλάδα θα εξοικονομήσει 1,2 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν. Ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι η χώρα του δεν θα χρειάζεται καμία πλέον βοήθεια από τον Αύγουστο του 2018. Αλλά και ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ΕSM φέρεται να είναι «ενθαρρυμένος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φειδίας Παναγιώτου πάει στη Ρωσία την Ημέρα της Νίκης του Βλαντιμίρ Πούτιν
«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ζυγίσουν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν πώς οι πράξεις τους μπορούν να επηρεάσουν τις προσπάθειές μας» είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα
Ο Φειδίας Παναγιώτου 6
Επιστολή σε Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου: Ο Ερντογάν για χρόνια απειλεί να εισβάλει στην Ελλάδα και το Ισραήλ
Με την επιστολή, οι νομοθέτες εγείρουν μια σειρά από καίρια ζητήματα, ζητώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο να τα θέσει στην περίπτωση που πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2