Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πορτογαλία: Ένας νεκρός από μεγάλη πυρκαγιά! 800 πυροσβέστες “στο πόδι”!

ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ - ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένας άνδρας πέθανε σε πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Γκουάρντα, στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, κι ενώ σχεδόν 800 πυροσβέστες μετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Το θύμα, ένας 70χρονος άνδρας, “βρέθηκε απανθρακωμένο κοντά στο χωριό Σομπρέιρα, σε θαμνώδη περιοχή”, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής.

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν ξεσπάσει σχεδόν 3.500 πυρκαγιές, για την κατάσβεση των οποίων έχουν συμμετάσχει συνολικά 80.000 άνδρες

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αυτής, η οποία ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετέχουν σχεδόν 400 άνδρες και περισσότερα από 120 οχήματα της πυροσβεστικής.

“Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη”, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων, ανακοίνωσαν ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προσθέτοντας ότι υπήρξαν “καταστάσεις πανικού, αλλά όχι σοβαρές υλικές ζημιές”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ενώ το 2014 ήταν μια σχετικά καλή χρονιά για την Πορτογαλία χωρίς πυρκαγιές, φέτος η χώρα γνωρίζει οξεία ξηρασία που πλήττει το 80% του εδάφους της και ενισχύει ιδιαίτερα την εκδήλωση πυρκαγιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε