Κόσμος

Πορτογαλία: Ενισχύεται το πρόγραμμα επιδοτήσεων για το κόστος σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ποσό που διαθέτει για την επιδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τους αυξημένους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξήσει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για το 2023. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας Αντόνιο Κόστα Σίλβα ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει το πρόγραμμα επιδοτήσεων με 500 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό διαθέσιμο ποσό στα 3,5 δισεκατομμύρια.

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ προορίζεται για εταιρείες που καταναλώνουν περισσότερα από 10.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, επιτρέποντας τους να εξοικονομήσουν περίπου 42 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Τα υπόλοιπα 2,5 δισεκ. ευρώ θα βοηθήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πορτογάλος υπουργός Οικονομίας είπε σε συνέντευξη Τύπου πως με την αύξηση κατά 500 εκατομμύρια ευρώ των διαθέσιμων κεφαλαίων του προγράμματος, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθούν το 2023 κατά 80% για τα νοικοκυριά και κατά 35% για τις βιομηχανίες. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα (στήριξης)», είπε. «Ο κύριος στόχος μας είναι να προστατεύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις αυτής της σοβαρής ενεργειακής κρίσης», συμπλήρωσε.

Χθες Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία θα πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ προκειμένου να τους επιτραπεί η παράταση του πλαφόν στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου μετά τον Μάιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ανησυχία για την υγεία του Σι Τζινπίνγκ – Τα αιτήματα για περισσότερη ώρα ξεκούρασης κατά την επίσκεψή του στη Ουάσινγκτον
Τα ερωτήματα γύρω από τη κατάσταση της υγείας του Σι δεν είναι νέα, αφού παρόμοιες συζητήσεις είχαν ξεκινήσει μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία του το 2019
Σι Τζινπίνγκ
Βομβαρδισμοί στη Βόρεια Γέφυρα στο Κίεβο - Η Ρωσία απειλεί ότι θα εντείνει τις επιθέσεις της μετά από τις δηλώσεις Ζελένσκι
Ο Ζελένσκι είχε αναφέρει ότι θα επιμείνει στις επιθέσεις της κατά ρωσικών πετρελαϊκών διυλιστηρίων, αντιδρώντας στη νέα πολιτική των αεροπορικών επιδρομών που εφαρμόζει η Μόσχα
γεφυρα κιεβο