Παρασκευή, 12 Απρ.
25oC Αθήνα

Πορτογαλία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ η είσοδος στα εστιατόρια

Πορτογαλία: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ η είσοδος στα εστιατόρια

Στην Ελλάδα ακόμη το… ψάχνουμε, στη Πορτογαλία το έχουν αποφασίσει και εφαρμόζεται ήδη από το περασμένο Σάββατο (10.07.2021): στους κλειστούς χώρους των εστιατορίων η είσοδος είναι μόνο με πιστοποιητικό ή τεστ.

Από το Σάββατο, η κυβέρνηση της Πορτογαλίας επέβαλε ένα νέο μέτρο που προβλέπει ότι όσοι θέλουν να γευματίσουν ή να δειπνήσουν στους εσωτερικούς χώρους εστιατορίων σε 60 κοινότητες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα αρνητικό τεστ ή αποδεικτικό νόσησης.

Οι πελάτες εστιατορίων θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ.

Το μέτρο ισχύ σε μια προσπάθεια συγκράτησης της ανησυχητικής αύξησης ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων της Λισσαβώνας, που ήδη αγωνίζονται να επιβιώσουν χωρίς τα συνηθισμένα πλήθη τουριστών του καλοκαιριού, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το νέο μέτρο.

Η Πορτογαλία κατέγραψε το Σάββατο 3.162 νέα ημερήσια κρούσματα και έξι θανάτους, μια εικόνα που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο όταν η Πορτογαλία βρισκόταν σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα τα εστιατόρια σε περιοχές υψηλού κινδύνου υποχρεούνται να κλείνουν στις 10.30 μμ και να περιορίσουν τον αριθμό σε έξι άτομα ανά τραπέζι στους εξωτερικούς χώρους και τέσσερα στους εσωτερικούς.

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η κυβέρνηση επέβαλε πριν από δύο εβδομάδες ότι τα εστιατόρια θα κλείνουν μετά το γεύμα τα σαββατοκύριακα αλλά από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε να ισχύει και η υποχρεωτική επίδειξη του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ή του αρνητικού τεστ.

Τα μέτρα αναθεωρούνται κάθε Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις