Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πορτογαλία: Μια νεκρή από τους θυελλώδεις ανέμους

Πορτογαλία
Φωτογραφία Αρχείου EPA

Η κακοκαιρία, σφοδροί άνεμοι και καταιγίδες κατά τόπους, που έπληξε την Κυριακή (10.12.2017) τη βόρεια Πορτογαλία προκάλεσε ένα τροχαίο με θύμα μια γυναίκα.

Το θάνατο μιας γυναίκας 45 ετών από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα, θρηνεί η Πορτογαλία. Μια γυναίκα σκοτώθηκα όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από τον σφοδρό άνεμο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της στο Μάρκους Καναβές, κοντά στο Πόρτο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία, στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν επίσης ελαφριά άλλοι δύο άνθρωποι. Το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με εκείνο της άτυχης 45χρονης.

Η Πορτογαλία στο έλεος των ανέμων

Οι σφοδροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν 389 δέντρα και προκάλεσαν 37 πλημμύρες, σύμφωνα με την πορτογαλική Πολιτική Προστασία.

Η μετεωρολογική υπηρεσία στην Πορτογαλία προειδοποίησε ότι άνεμοι ταχύτητας έως και 130 χιλιομέτρων την ώρα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της χώρας μέχρι αργότερα σήμερα Δευτέρα (11.12.2017) το πρωί.

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε εξάλλου την Κυριακή και τη βόρεια Ευρώπη, με χιονοπτώσεις που προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές, τόσο τις αεροπορικές όσο και τις οδικές, καθώς και διακοπές της ηλεκτροδότησης χιλιάδων νοικοκυριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις