Κόσμος

Πορτογαλία: Παραιτείται ο Μάριο Σεντένο από τη θέση του ΥΠΕΞ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο, θα παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Η θητεία του Σεντένο θεωρείται πετυχημένη καθώς κατάφερε να αντιστρέψει μακρόχρονες πολιτικές λιτότητας ενώ η Πορτογαλία πέτυχε το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα σε 45 χρόνια.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναφέρει ότι αντικαταστάτης του Σεντένο θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Ζοάο Λεάο.

«Η ζωή κάνει κύκλους και θέλω δημοσίως να εκφράσω ότι κατανοώ και σέβομαι το ότι ο Μάριο Σεντένο θέλει να ανοίξει έναν νέο κύκλο στη ζωή του», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ανακοίνωση.

Ο 46χρονος Λεάο είναι υφυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό από το 2015. Υπό την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση ήταν μέλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου εργαζόμενος στο υπουργείο Οικονομίας και θήτευσε ως απεσταλμένος στον ΟΟΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 10
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
6