Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πορτογαλία: Παραιτείται ο Μάριο Σεντένο από τη θέση του ΥΠΕΞ

Πορτογαλία: Παραιτείται ο Μάριο Σεντένο από τη θέση του ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο, θα παραιτηθεί στις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Η θητεία του Σεντένο θεωρείται πετυχημένη καθώς κατάφερε να αντιστρέψει μακρόχρονες πολιτικές λιτότητας ενώ η Πορτογαλία πέτυχε το πρώτο δημοσιονομικό πλεόνασμα σε 45 χρόνια.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ο πρόεδρος Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα αναφέρει ότι αντικαταστάτης του Σεντένο θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον προϋπολογισμό Ζοάο Λεάο.

«Η ζωή κάνει κύκλους και θέλω δημοσίως να εκφράσω ότι κατανοώ και σέβομαι το ότι ο Μάριο Σεντένο θέλει να ανοίξει έναν νέο κύκλο στη ζωή του», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα σε συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά την ανακοίνωση.

Ο 46χρονος Λεάο είναι υφυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό από το 2015. Υπό την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση ήταν μέλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου εργαζόμενος στο υπουργείο Οικονομίας και θήτευσε ως απεσταλμένος στον ΟΟΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις