Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11

Πορτογαλία: Ρεκόρ κρουσμάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 11

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα 7.627 νέα κρούσματα κορονοϊού κάτι που αποτελεί ρεκόρ και ετοιμάζεται για μια διαφορετική παραμονή πρωτοχρονιάς.

Και αυτό γιατι η Πορτογαλία έχει επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ και την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ των δήμων.

Η χώρα, που μετρά πλέον 413.678 κρούσματα και 6.906 θανάτους από τον ιό, χαλάρωσε τους περιορισμούς γύρω στα Χριστούγεννα, όμως πήρε αυστηρότερα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, απαγορεύοντας τις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων και τις δημόσιες συναθροίσεις, επιβάλλοντας απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 11 το βράδυ και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 το μεσημέρι το διάστημα 1ης-3ης Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα κατέγραψαν απότομη άνοδο, σε 6.049 χθες από 3.336 την Τρίτη, όμως ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα είπε ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς εάν αυτό είναι αποτέλεσμα της χριστουγεννιάτικης χαλάρωσης των κανονισμών.

«Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τον αντίκτυπο των Χριστουγέννων», δήλωσε.

«Χαλαρώσαμε με χαρά τους περιορισμούς, όμως τώρα χρειαζόμαστε μια περίοδο συγκράτησης για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις