Κόσμος

Πορτογαλία: Τα κρούσματα κορονοϊού ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μία μόνο ημέρα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι η χώρα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για την μάχη που έχει μπροστά της.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Σάλες σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο στην πόλη Μπράγκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

click4more Πορτογαλία: Παρατείνονται μέχρι τις 14 Οκτωβρίου τα αυστηρά μέτρα

Σύμφωνα με την υγειονομική αρχή DGS, σήμερα καταγράφηκαν συνολικά 1.278 νέα κρούσματα και 10 θάνατοι.

Η τελευταία φορά που η Πορτογαλία ανακοίνωσε πάνω από 1.000 ημερήσια κρούσματα ήταν στις 10 Απριλίου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία
Ο Τραμπ διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της αίθουσας Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τόσο ανόητο»
«Υπάρχει αναφορά fake news ότι θα αφαιρέσω την αίθουσα Τύπου και θα επαναφέρω την παλιά πισίνα, μπορεί να τη μεταφέρω σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία αλλά η πισίνα δε θα επανέλθει ποτέ» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ