Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πως “είδαν” τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα

Βόρεια Μακεδονία

Ως ένα βήμα προς την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών “είδαν” την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης (16.01.2019) τα περισσότερα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει το δρόμο για να περάσει από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμούν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Telma των Σκοπίων αναφέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θα έχει θετική κατάληξη για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του μετά την αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα των ΑΝΕΛ, εξαιτίας των διαφωνιών του Πάνου Καμμένου, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Θυμίζουν επίσης ότι τα Σκόπια, με ρηματική διακοίνωση προς την Αθήνα, ενημέρωσαν και επίσημα ότι ολοκληρώθηκαν οι εσωτερικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ για την αλλαγή του Συντάγματος και την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις