Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πως ο Τραμπ άλλαξε από το 1953 για πρώτη φορά το ρολόι της Αποκάλυψης

Πως ο Τραμπ άλλαξε από το 1953 για πρώτη φορά το ρολόι της Αποκάλυψης

Το ρολόι της Αποκάλυψης… μας προειδοποιεί για επερχόμενη καταστροφή λόγω της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Οι δείκτες μετακινήθηκαν 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά και πλέον δείχνουν 2 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα. Είναι η πρώτη φορά που πλησιάζουμε στο… τέλος από το 1953.

Το ρολόι δημιουργήθηκε το 1947 από μία ομάδα Αμερικανών επιστημόνων και δείχνει πόσο κοντά είναι μία καταστροφή. Πλέον το ρολόι δείχνει 23.57 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Τριάντα δευτερόλεπτα παραπάνω από πέρσι, όταν ο δείκτης έδειχνε παρά τρία λεπτά μεσάνυχτα. Ο λόγος είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, τόσο τα όσα λέει όσο και τα όσα πρεσβεύει.

Οι επιστήμονες, μεταξύ αυτών 5 βραβευμένοι με Νόμπελ, μετακίνησαν τους δείκτες παρατηρώντας την “ισχυρή άνοδο του εθνικισμού στον κόσμο”, τις “δηλώσεις του προέδρου Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την επιδείνωση της παγκόσμιας ασφάλειας σε ένα περιβάλλον όλο και πιο περίπλοκων τεχνολογιών καθώς και την αυξανόμενη άγνοια της επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης”.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ryansleeper

Οι επιστήμονες “υπολόγισαν” ακόμη την αύξηση της ένταξης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την κρίση στη Συρία ή για τα σύνορα του ΝΑΤΟ, τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας και τις ταραχές στο Κασμίρ ανάμεσα στις ινδικές και τις πακιστανικές δυνάμεις.

Εδώ και 70 χρόνια, κάθε χρόνο αναθεωρούν τη συμβολική εκτίμησή τους. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, οι εκτιμήσεις τους είναι όλο και πιο απαισιόδοξες. Το 2012, όπως βλέπετε, ο δείκτης του ρολογιού έδειχνε μόνο πέντε λεπτά πριν από την καταστροφή.

Από το 2007 μέχρι το 2010 που κερδίσαμε ένα λεπτό, το ρολόι παρέμενε σταθερό στο παρά πέντε. Τα περισσότερα λεπτά που απέχαμε από την καταστροφή ήταν το 1991 που το ρολόι έδειχνε 17 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. 

Ωστόσο, ουδέποτε η ανθρωπότητα βρέθηκε τόσο κοντά σε μια καταστροφή μετά το 1953, όταν ο δείκτης έδειχνε μόλις δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα.  Και αυτό επειδή, το 1952 οι ΗΠΑ συνέχιζαν τις δικές τους δοκιμές της βόμβας υδρογόνου, και η Σοβιετική Ένωση είχε ήδη κάνει δοκιμές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε