Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόσα να αντέξει η Ελισάβετ; Χωρίζει ο μεγαλύτερος εγγονός της!

Πόσα να αντέξει η Ελισάβετ; Χωρίζει ο μεγαλύτερος εγγονός της!

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο δέχεται η Βασίλισσα Ελισάβετ με την εικόνα του Παλατιού να έχει στραπατσαριστεί ανεπανόρθωτα από τις αποχωρήσεις της Μέγκαν και του Χάρι, το σκάνδαλο του γιου της Πρίγκιπα Άντριου αλλά και το διαζύγιο που ανακοίνωσε ότι παίρνει ο μεγάλος εγγονός της, Πίτερ.

Ο Πίτερ Φίλιπς, ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, και η Καναδή σύζυγός του πρόκειται να πάρουν διαζύγιο έπειτα από 12 χρόνια γάμου. Ο Φίλιπς είναι συντετριμμένος με την απόφαση της συζύγου του να χωρίσουν.

Ο Πίτερ Φίλιπς, ο μεγαλύτερος από τα οκτώ εγγόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ, και η Ότομ ενημέρωσαν την βασίλισσα και τις οικογένειές τους από τον περασμένο χρόνο, αναφέρει η ανακοίνωση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008 και απέκτησε δύο παιδιά, την 9χρονη Σαβάνα και την 7χρονη Ίσλα.

“Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η καλύτερη απόφαση για τα δύο τους παιδιά και για τη συνεχιζόμενη φιλία τους”, είπε ο εκπρόσωπός τους.

“Η απόφαση να πάρουν διαζύγιο και να αναλάβουν από κοινού την επιμέλεια των παιδιών, έπειτα από πολλούς μήνες συζητήσεων και παρότι είναι λυπηρή, είναι σε φιλικό κλίμα. Η πρώτη προτεραιότητα του ζευγαριού θα παραμείνει η συνεχιζόμενη ευημερία και η ανατροφή των υπέροχων θυγατέρων τους, της Σαβάνα και της Ίσλα”, κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ απάντησαν ότι δεν θα σχολιάσουν γιατί πρόκειται για ιδιωτικό ζήτημα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι και οι δύο οικογένειες λυπούνται για την εξέλιξη.

Ο 42χρονος Φίλιπς, ο γιος της κόρης της Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Άννας και 15ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και η 41χρονη Ότομ γνωρίστηκαν το 2003 στο Γκραν Πρι του Μόντρεαλ όταν εκείνος εργαζόταν για την ομάδα της Formula 1 της BMW Williams και εκείνη για τις σουίτες φιλοξενίας της BMW.

Παντρεύτηκαν στο Κάστρο του Γουίνδσορ, την κατοικία της βασίλισσας κοντά στο Λονδίνο, εκεί όπου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί βασιλικοί γάμοι τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένου και εκείνου του άλλου εγγονού της βασίλισσας, του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Φίλιπς δεν κατέχει κάποιον βασιλικό τίτλο και έχει επιλέξει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, είχε οργανώσει ένα τεράστιο υπαίθριο πάρτυ μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να γιορτάσει τα 90α γενέθλια της βασίλισσας το 2016.

Σύμφωνα με την Sun, η 93χρονη βασίλισσα θα ταραχτεί πολύ από την είδηση καθώς ακολουθεί μια σειρά από μεγάλες αναποδιές για τη βασιλική οικογένεια.

Ο Χάρι και η Μέγκαν βύθισαν τους Γουίνδσορ στην κρίση τον περασμένο μήνα όταν ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να αποσυρθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα και να περνούν πλέον περισσότερο χρόνο στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ο δεύτερος γιος της βασίλισσας, ο πρίγκιπας Άντριου, επίσης παραιτήθηκε από τα δημόσια καθήκοντά του τον Νοέμβριο εξαιτίας της εμπλοκής του σε σεξουαλικά σκάνδαλα μεταξύ των οποίων και εκείνο με τον αμερικανό χρηματιστή που αυτοκτόνησε στη φυλακή Τζέφρι Έπστιν.

“Η βασίλισσα θα πρέπει να αναρωτηθεί τι έχει κάνει για να αξίζει τέτοιο πράγμα”, σχολίασε η Sun επικαλούμενη μια μη κατονομαζόμενη υψηλόβαθμη βασιλική πηγή.

“Ο Πίτερ Φίλιπς υπήρξε πάντα αγαπημένος της και του πρίγκιπα Φίλιππου και θα απογοητευτεί πολύ από αυτό, ειδικά στον απόηχο όλων των υπόλοιπων κακών ειδήσεων. Είναι να αναρωτιέσαι ποιο θα είναι το επόμενο που θα συμβεί”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις