Πόσο θα στοιχίζει το ρωσικό εμβόλιο – Ξεκινούν μαζικοί εμβολιασμοί – Παρατείνεται η τηλεκπαίδευση

Η τιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού θα είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και θα είναι το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων Κιρίλ Ντμίτριεφ στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κάθε δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια», δήλωσε ο Νμτίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε επίσης ότι το RDIF ( το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου) ενδέχεται να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αίγυπτο και την Αλγερία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης ανακοίνωσε ότι στην χώρα έχουν παραχθεί 2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και, όπως είπε, «αυτό μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις δυο ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί».

Απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Αν θεωρείτε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, τότε θα σας παρακαλούσα να οργανώσετε την δουλειά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι αντιλαμβάνεται με πόσο προσεκτικό τρόπο μιλάει η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται. «Πρέπει να τηρήσουμε αυτή την προσοχή, είναι σωστό, αλλά γνωρίζω ότι γενικά και η φαρμακευτική βιομηχανία και ο ιατρικός κλάδος είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα» , δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμένει την επόμενη εισήγηση της Γκόλικοβα για την προετοιμασία του εμβολιασμού.

Παρατείνεται η τηλεκπαίδευση 

Με εντολή του δημάρχου της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, παρατείνεται η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (6ης έως 11ης τάξης ) έως το τέλος του έτους.

Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν περάσει στην τηλεκπαίδευση από τις 19 Οκτωβρίου για διάστημα δύο εβδομάδων, ενώ αργότερα ο δήμαρχος της Μόσχας είχε παρατείνει το μέτρο έως τις 8 Νοεμβρίου, εν συνεχεία έως τις 22 Νοεμβρίου και μεταγενέστερα έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε γράψει στο προσωπικό του μπλογκ, ότι η τηλεκπαίδευση είναι αποτελεσματικό μέσο προφύλαξης από την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι μαθητές ασθενούν λιγότερο και μολύνουν πιο σπάνια τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

«Καταιγισμός» διαταγμάτων από τον Μπάιντεν που ακυρώνουν τα όσα έκανε ο Τραμπ

«Καταιγισμός» διαταγμάτων από τον Μπάιντεν που ακυρώνουν τα όσα έκανε ο Τραμπ

Έπιασε δουλειά κατευθείαν ο Τζο Μπάιντεν, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να ακυρώνει την πολιτική Τραμπ με απανωτά διατάγματα και ενέργειες. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ  ... Διαβάστε περισσότερα