Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόσους έχει σκοτώσει ο εκτελεστής του Εσκομπάρ!

Πόσους έχει σκοτώσει ο εκτελεστής του Εσκομπάρ!

Από τα 17 του χρόνια ο John Jairo Velasquez, γνωστός με το παρατσούκλι Popeye, εργαζόταν ως εκτελεστής για τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Σε μια σπάνια συνέντευξή του στη Sunday Mirror, ο Popeye αποκάλυψε πόσους ανθρώπους σκότωσε από αφοσίωση στο αφεντικό του. Ήταν, όπως αποκάλυψε, υπεύθυνος για τον θάνατο περίπου 300 ανθρώπων, ενώ ενορχήστρωσε τη δολοφονία 3.000 ακόμα ανθρώπων. Ήταν επίσης ο “εγκέφαλος” 200 βομβιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του πολέμου των καρτέλ του Εσκομπάρ και του κράτους της Κολομβίας, ενώ στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πολλές απαγωγές υψηλού προφίλ όπως αυτή του Carlos Mauro Hoyos το 1988. O Popeye μάλιστα παραδέχτηκε πως ήταν αυτός που σκότωσε τελικά τον πολιτικό.

Ο Popeye ωστόσο λέει πως τότε δεν ένιωθε τύψεις. Σκότωσε κάποιον που έπρεπε να δολοφονηθεί, απλά ακολουθώντας τις εντολές του Εσκομπάρ.

“Ήμουν επαγγελματίας δολοφόνος. Κάθε φορά που σκότωνα κάποιον, δεν ένιωθα τίποτα. Ούτε ντροπή, ούτε θλίψη, ούτε χαρά. Ήταν απλά σαν μια μέρα στο γραφείο, εκτελώντας τις εντολές του Πάμπλο Εσκομπάρ. Οι δολοφονίες ήταν πολύ εύκολες. Βρισκόμουν σε πόλεμο και σκότωναν την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου. Τους έβρισκα αποκεφαλισμένους και ακρωτηριασμένους. Έβαζαν τους φίλους μου ζωντανούς στα αποτεφρωτήρια και τους έριχναν από ελικόπτερα στο τροπικό δάσος”.

Ο Popeye γνώρισε τον Εσκομπάρ στα 17 του χρόνια. Είχε μόλις βγει από την κολομβιανή σχολή αστυνομίας. Αρχικά τον προσέλαβε ως σωματοφύλακα για μια από τις ερωμένες του. Όταν όμως τελείωσε η σχέση, τον κράτησε στη δουλειά.

“Όταν γνώρισα πρώτη φορά τον Εσκομπάρ ήταν σαν να είχα δει έναν Θεό. Ξεχώριζε σαν να υπήρχε μια αύρα γύρω του. Τη μέρα που τον κοίταξα στα μάτια ήξερα πως θα πέθαινα για εκείνον αν χρειαζόταν”.

Ο Velasquez τελικά παραδόθηκε στις αρχές το 1992, ένα χρόνο πριν εντοπίσουν τον Πάμπλο Εσκομπάρ και πεθάνει σε ανταλλαγή πυρών. Πέρασε 22 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Luis Carlos το 1989, τη μόνη δολοφονία για την οποία έχει καταδικαστεί, και βγήκε πριν από 2 χρόνια.

Αν και πλέον εκφράζει μεταμέλεια, ο Popeye επιμένει πως τα θύματά του ήταν οι απώλειες του “πολέμου”. Αρνείται πως ήταν δολοφόνος, τονίζοντας πως και εκείνος ήταν θύμα του Don Pablo και έπρεπε να υπακούει στις εντολές του.

“Δεν ήμουν υπεύθυνος για τις δολοφονίες. Ήμουν επαγγελματίας δολοφόνος και σήμερα το έχω επανεξετάσει. Είμαι μετανιωμένος. Αν είναι δυνατό, προσπαθώ να επανενταχθώ στην κοινωνία. Εξακολουθώ να είμαι ικανός να σκοτώσω. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνω αν δεν με στριμώξουν”.

Πηγή: Unilad

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε