Κόσμος

ΠΟΥ: Ανησυχία για χώρες που είχαν διαχειριστεί ως τώρα με επιτυχία τον κορονοϊό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έχουν αλλάξει ως προς το χειρότερο τα δεδομένα για τον κορονοϊό σε διάφορες χώρες με τον ΠΟΥ να χτυπά καμπανάκι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για εξάρσεις κρουσμάτων της Covid-19 σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα, δήλωσε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια Καρίσα Ετιέν.

Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον.

Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό. Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, όμως σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των κρουσμάτων.

«Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα», εξήγησε η Ετιέν.

Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι μετανάστες είναι επίσης πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και τους Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη φυλακή»
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζει τη «βαθιά απογοήτευση» της Ουάσιγκτον για τη δικαστική εξέλιξη με την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη δίκη της 17 Νοέμβρη 8
Λευκός Οίκος: Συμφωνία με Ιράν μόνο αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» – «Είμαστε έτοιμοι ξανά για πόλεμο» δηλώνει ο Χέγκσεθ
Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, τη δέσμευση του Ιράν να μην αναπτύξει ποτέ πυρηνική βόμβα και την παράδοση του εμπλουτισμένου ουρανίου στις ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ