Κόσμος

ΠΟΥ: Σοκαριστική πρόβλεψη για τα παιδιά, τον κορονοϊό και τον υποσιτισμό

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε σήμερα πως επιπλέον 10.000 παιδιά μπορεί να πεθάνουν φέτος κάθε μήνα από υποσιτισμό ως αποτέλεσμα του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

“Καμπανάκι” από ΠΟΥ

Ο δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας σε διάσκεψη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, δήλωσε πως περιμένει ότι τα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό θα αυξηθούν κατά 14% ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Αυτό ισοδυναμεί με 6,7 εκατομμύρια περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική και τη νότια Ασία.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει σοβαρές διαταραχές σε ουσιαστικές υπηρεσίες, τον εμβολιασμό, τις βρεφονηπιακές υπηρεσίες, την παιδική διατροφή, τον οικογενειακό προγραμματισμό και άλλες», δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε έναν κόσμο όπου οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση σε υγιεινή διατροφή ενώ οι φτωχοί μένουν πίσω», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα