Κόσμος

ΠΟΥ: «Το Ισραήλ απαγορεύει σε ειδικευμένους γιατρούς να μπουν στην Γάζα να βοηθήσουν στα νοσοκομεία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την είσοδο σε ειδικευμένους ιατρούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Από τον Αύγουστο, αιτήματα οκτώ οργανώσεων με πάνω από 50 ειδικευμένους ιατρούς έχουν απορριφθεί από το Ισραήλ λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλει στην Γάζα, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Πέμπτη (17.10.2024).

Οι ειδικοί φιλοδοξούσαν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και ψυχολογική υποστήριξη σε υγειονομικούς που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται στα λιγοστά νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με το CNN, μεταξύ των οργανώσεων στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδος στη Λωρίδα της Γάζας ήταν η Αμερικανοπαλαιστινιακή PANA (Palestinian American Medical Association), η οποία παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε Παλαιστινίους που τις έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ισραήλ αρνείται σε οργανώσεις να συμμετάσχουν σε εκστρατεία παροχής βοήθειας για τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ΠΟΥ απηύθυνε έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την απρόσκοπτη πρόσβαση ομάδων παροχής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βασιλιάς Κάρολος: Σχέδια για την κηδεία 200 εκατ. δολαρίων και τη διαδοχή του – Δημοσίευμα υποστηρίζει ότι έχει «μήνες ζωής»
Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές του 2024 και συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία - Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο 77χρονος μονάρχης έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα εμφανώς καταβεβλημένος
Ο Βασιλιάς Κάρολος
Πυροβολισμοί σε σχολείο στις Φιλιππίνες με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους και ο 16χρονος δράστης - Βίντεο με παιδιά να τρέχουν πανικόβλητα
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά ο ακριβής αριθμός και η κατάσταση των τραυματιών, ούτε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί
Τα παιδιά στο σχολείο στις Φιλιππίνες
Ανακαλύφθηκε χειρόγραφο της «Οδύσσειας» 1.700 ετών ανάμεσα σε σελίδες βιβλίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης
Το περιεχόμενό του προέρχεται από τη 12η ραψωδία και συγκεκριμένα από τη γνωστή σκηνή όπου οι πεινασμένοι σύντροφοι του Οδυσσέα καταβροχθίζουν τα ιερά βόδια του θεού Απόλλωνα
οδύσσεια 5