Κόσμος

ΠΟΥ: Τρομακτικό σενάριο 2 εκατομμυρίων νεκρών από κορονοϊό μέχρι να βγει το εμβόλιο

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο.

Αυτό προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που τόνισε επίσης πως θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του κορονοϊού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο.

Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων παρά τις ανησυχίες ότι οι νέοι ώθησαν τη διασπορά του ιού, μετά την άρση των περιορισμών και των λοκντάουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πραγματικά ελπίζω να μην αρχίσουμε να κουνάμε το δάκτυλο: για όλα φταίει η νεολαία», ανέφερε ο Ράιαν.

«Το τελευταίο πράγμα που ένας νέος χρειάζεται είναι έναν μεγαλύτερο να του μιλάει με στόμφο και να του κουνάει το δάκτυλο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν τραυματίες του δυστυχήματος στην Κόρδοβα - Φωτογραφίες
Το βασιλικό ζεύγος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες που νοσηλεύονται, υπογραμμίζοντας ότι η σκέψη τους βρίσκεται κοντά σε όλους όσοι επλήγησαν από το δυστύχημα
Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας συνομιλούν με τραυματίες της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νοσοκομείο «Reina Sofia»
Η Ryanair «τρολάρει» τον Έλον Μασκ ανακοινώνοντας προς τιμήν του προσφορά «θέσεων για μεγάλους ηλίθιους» με 16,99 λίρες
Η Ryanair ξεκινά την πώληση θέσεων «Big Idiot» καθώς εντείνεται η διαμάχη με τον Elon Musk ο οποίος είχε ζητήσει να απολυθεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφήνοντας υπονοούμενα για πιθανή εξαγορά της από τον ίδιο
Ο Έλον Μασκ και ο διευθυντής της Ryanair, Μάικλ Ο'Λίρι