Συμβαίνει τώρα:
Σοβαρο τροχαίο στον Κηφισό στο ύψος της Αχαρνών - Από μια λωρίδα η κίνηση
Κόσμος

ΠΟΥ: Τρομακτικό σενάριο 2 εκατομμυρίων νεκρών από κορονοϊό μέχρι να βγει το εμβόλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια προτού κυκλοφορήσει ευρέως ένα επιτυχημένο εμβόλιο.

Αυτό προειδοποίησε ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που τόνισε επίσης πως θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω χωρίς την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.

Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του κορονοϊού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, τουλάχιστον 984.068 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στον κόσμο.

Ο Ράιαν επισήμανε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι για την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων παρά τις ανησυχίες ότι οι νέοι ώθησαν τη διασπορά του ιού, μετά την άρση των περιορισμών και των λοκντάουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Πραγματικά ελπίζω να μην αρχίσουμε να κουνάμε το δάκτυλο: για όλα φταίει η νεολαία», ανέφερε ο Ράιαν.

«Το τελευταίο πράγμα που ένας νέος χρειάζεται είναι έναν μεγαλύτερο να του μιλάει με στόμφο και να του κουνάει το δάκτυλο».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζώνη Σένγκεν: Τι προβλέπεται για την Ισπανία μετά την κρίση με τους μετανάστες στη Θέουτα
Η πρόταση της Τζόρτζια Μελόνι βρήκε άμεση υποστήριξη από τη Φινλανδία και, στη συνέχεια, από τη Δανία, προκαλώντας νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μετανάστες Θέουτα, Ισπανία
Φον ντερ Λάιεν για Θέουτα: «Οι επικίνδυνες διελεύσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως» – Η Φινλανδία ζητεί την αναστολή της Ισπανίας από τη Σένγκεν
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών από το Μαρόκο - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα γαλλοϊσπανικά σύνορα και διπλωματική σύγκρουση Μαδρίτης - Ρώμης
Μετανάστες, Ισπανία, Θέουτα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες