Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πούτιν: Αποκαθιστά το όνομα της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού!

Πούτιν: Αποκαθιστά το όνομα της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη στην εορταστική εκδήλωση της Υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού (GRU), που έγινε στο Θέατρο του Ρωσικού Στρατού, για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της.

Η εκδήλωση με την παρουσία του Πούτιν, έγινε στον απόηχο του σκανδάλου που σχετίζεται με την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Ιούλια στο Σάλσμπερι του Λονδίνου, από άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού.

Οι… αποκαλύψεις του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τα μέλη της υπηρεσίας και τους πρότεινε να σκεφτούν να επαναφέρουν την αρχική ονομασία της υπηρεσίας που ήταν ‘Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Δημοκρατίας’. « Σας συγχαίρω … για τα 100 χρόνια της GRU, που σήμερα ονομάζεται Κύρια Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ακατανόητο πού εξαφανίστηκε η λέξη ‘κατασκοπείας’. Το Κύρια Διεύθυνση Κατασκοπείας, πρέπει να αποκατασταθεί» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων.

Πούτιν

Η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού ιδρύθηκε από τους μπολσεβίκους το 1918 και αποτελούσε ανταγωνιστική δομή της KGB κατά την σοβιετική περίοδο. Η Γενική Διεύθυνση πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων ( GRU) μετονομάσθηκε σε Γενική Διεύθυνση το 2010.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, υπογραμμίζοντας ότι «η κατασκοπεία είναι αναπόσπαστο τμήμα του στρατού και της επιστήμης του πολέμου, έτσι ήταν πάντα και παντού στην διάρκεια των αιώνων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις