Κόσμος

Πούτιν: Δεν είμαι κατά των φιλελεύθερων ιδεών αλλά κατά της επιβολής τους

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι κατά των φιλελεύθερων ιδεών ως ιδεών, αλλά δεν συμφωνεί με την επιβολή τους που αποκλείει άλλες εναλλακτικές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με του φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας, ερμηνεύοντας την άποψη που είχε διατυπώσει ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times τον περασμένο Ιούνιο.

Τότε ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «οι σύγχρονες ιδέες του φιλελευθερισμού έχουν εξαντληθεί και έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του κόσμου».

«Ο Πούτιν δεν τάχθηκε κατά των φιλελεύθερων ιδεών, ο Πούτιν τάχθηκε κατά της επιβολής των φιλελεύθερων ιδεών ως των μοναδικών, άνευ εναλλακτικών ιδεών» δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου προέδρου προκάλεσαν συζητήσεις και το θέμα αυτό μέχρι σήμερα τίθεται στις συζητήσεις που έχει ο Πούτιν με τους ξένους ομολόγους του.

«Η φιλελεύθερες ιδέες ζουν και θα ζήσουν. Κάπου γίνονται αποδεκτές κάπου δεν γίνονται αποδεκτές. Ωστόσο παντού εφαρμόζονται, σε διαφορετικό βαθμό, με διαφορετικές μορφές, ακόμη και στις χώρες της δυτικής Ευρώπης» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Κατά την άποψη του οι φιλελεύθερες ιδέες με την πάροδο του χρόνου μετασχηματίζονται «επειδή η φιλελεύθερη κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της την ανάπτυξη, μ’ ένα μεγάλο αριθμό απειλών, τις οποίες δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν. Εν μέρει οι φιλελεύθερες ιδέες δημιούργησαν εκ των έσω ιδέες για την πολυπολιτισμικότητας» είπε ο Πεσκόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ενεργοποιείται η Συμμαχία της Μέκκας: Τουρκία και Πακιστάν στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σαουδική Αραβία
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 3, προτρέποντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες στη Σαουδική Αραβία να παραμείνουν σε εγρήγορση
Σαουδική Αραβία 87
Η σύζυγος του Νικολάς Μαδούρο, Σίλια Φλόρες, «έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά» λέει ο γιος του
Ο Μαδούρο Γκέρα αποκάλυψε επίσης ότι η Φλόρες υπέστη αναπνευστικό επεισόδιο αφού οι αρχές της φυλακής χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να ελέγξουν έναν καβγά μεταξύ δύο κρατουμένων
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες
Τραγωδία στη Σενεγάλη: Μητέρα και ο 4χρονος γιος της σκοτώθηκαν όταν τους καταπλάκωσε ο τοίχος του σπιτιού τους λόγω των πλημμυρών
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισχυρές βροχοπτώσεις - Φόβοι για περισσότερα θύματα και πιθανή αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς
Πλημμύρες στη Σενεγάλη
Politico: Ο Σάντσεθ στοχεύει στην επανεκλογή του με φόντο τη στεγαστική κρίση στην Ισπανία
Στον απόηχο της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα και των υποθέσεων διαφθοράς με συγγενείς και συνεργάτες του, ο Πέδρο Σάντσεθ, στοχεύει να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια περί στέγασης για να επανεκλεγεί
Πέδρο Σάντσεθ