Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πούτιν – Ερντογάν: Δύο ώρες πίσω από τις κλειστές πόρτες – Η συνάντηση στο Σότσι – Video

Πούτιν – Ερντογάν: Δύο ώρες πίσω από τις κλειστές πόρτες – Η συνάντηση στο Σότσι – Video
Φωτογραφία Reuters

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προεδρική κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι.

Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν άρχισε στις 14.50 και ολοκληρώθηκε στις 16.40. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για θέματα που αφορούν την οικονομία και την ενέργεια, ενώ από την ατζέντα της συνάντησης δεν θα μπορούσε να λείπει η Συρία.

Πούτιν

Ερντογάν

Στις δηλώσεις του μπροστά στους δημοσιογράφους, πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως «η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά, θα ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις».

Από την πλευρά του, ο Πούτιν υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Τύπου τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, πριν από ένα χρόνο, στο Σότσι. “Έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Κάποια από αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα. Θα συζητήσουμε και αυτά και θα αναζητήσουμε λύσεις”.

Στο Σότσι συνοδεύουν τον Ερντογάν πέντε υπουργοί: ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, και ο υπουργός Εμπορίου, Ρουχσάρ Πεκτσάν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS/ ΠΗΓΗ: MILLIYET

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις