Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πούτιν και Ερντογάν συζητούν και για 2ο πυρηνικό σταθμό

Πούτιν και Ερντογάν συζητούν και για 2ο πυρηνικό σταθμό

Στα σχέδια της Τουρκίας για τον τομέα της ενέργειας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Τραπεζούντα. Όπως μάλιστα αποκάλυψε συζητά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού από τη Ρωσία στην Τουρκία. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Ακούγιου θα είναι έτοιμος το πολύ ως το 2023. Υπενθυμίζεται ότι όλη την κατασκευή του έχει αναλάβει η Ρωσία, καθώς και τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των Τούρκων επιστημόνων που θα τον στελεχώσουν. Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε ότι έχει ήδη προταθεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για την κατασκευή και δεύτερου σταθμού. 

«Όπως ξέρετε, με τη Ρωσία έχουμε τη συνεργασία στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας. Κατασκευάζεται ο πυρηνικός σταθμός Ακουγιού. Αν θέλει ο Θεός θα είναι έτοιμος το επόμενο έτος, ίσως το προλάβουν και φέτος. Πάντως σίγουρα το 2023 αυτός ο πυρηνικός σταθμός θα λειτουργήσει και θα ξεκινήσει η παραγωγή ενέργειας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Και πρόσθεσε: «Όμως κάναμε και δεύτερο βήμα μαζί τους και ήδη κάναμε τις σχετικές συνομιλίες, λέγοντας στον κ. Πούτιν ότι, “θα θέλατε να κατασκευάσετε και δεύτερο πυρηνικό σταθμό”; Μας είπε “να κάτσουμε να το συζητήσουμε”. Άρα υπάρχει περίπτωση, να κατασκευάσουμε με τη Ρωσία και δεύτερο πυρηνικό σταθμό». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις