Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν στην Τεχεράνη την επόμενη εβδομάδα

Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν στην Τεχεράνη την επόμενη εβδομάδα

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τεχεράνη. Στη συνάντηση των προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας θα βρίσκεται και ο Ιρανός ομόλογός τους, Εμπραχίμ Ραϊσί. 

Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (19.07.2022) και βασικό θέμα είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ηγέτες Ρωσίας και Τουρκίας μαζί με τον πρόεδρο του Ιράν θα έχουν τριμερή συνάντηση, χωρίς να κάποια αναφορά σε διμερή συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Ραϊσί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι το δεύτερο μόλις ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στο εξωτερικό από τότε που η Μόσχα έστειλε τα στρατεύματά της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, έπειτα από ένα ταξίδι στην Κεντρική Ασία στα τέλη Ιουνίου.

Επίσης, η ανακοίνωση της συνάντησης στην Τεχεράνη από το Κρεμλίνο ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντιγάν, στην οποία συζήτησαν τις προσπάθειες να διευκολύνουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις