Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πούτιν: Καταργεί τις βίζες για Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά διαβατήρια!

Πούτιν: Καταργεί τις βίζες για Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά διαβατήρια!
Reuters (αρχείο)

Αίρονται από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί σε Τούρκους πολίτες με υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια. Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε ο “Σουλτάνος” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια θα μπορούν να επισκέπτονται πλέον την Ρωσία χωρίς την θεώρηση των διαβατηρίων τους, ανεξάρτητα από το σκοπό της επίσκεψης τους, όπως αποφάσισε ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν.

Ωστόσο η άρση αυτή των περιορισμών, προϋποθέτει, όπως διευκρινίζεται στο διάταγμα, ότι και η Άγκυρα θα ενεργήσει “με βάση της αρχή της αμοιβαιότητας”.

Οι περιορισμοί αυτοί είχαν επιβληθεί με διάταγμα του Ρώσου προέδρου στις 28 Νοεμβρίου του 2015, μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, την οποία προκάλεσε η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού Su-24, στις 24 Νοεμβρίου στο εναέριο χώρο της Συρίας

Ερντογάν χαιρετίζει την κίνηση Πούτιν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να καταργήσει τις βίζες για τους Τούρκους πολίτες που διαθέτουν υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια, ως αποτέλεσμα του διαλόγου και των θερμών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Τις σχετικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος έκανε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Άγκυρα και την οποία μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.

“Ο Αξιότιμος (πρόεδρος της Ρωσίας) Πούτιν μας το είχε υποσχεθεί αυτό. Και σήμερα είδαμε ότι οι περιορισμοί αυτοί άρθηκαν” είπε και προσέθεσε:

“Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχουν τα οποιαδήποτε προβλήματα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του δικού μας μακροχρόνιου διαλόγου και των θερμών σχέσεων”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις