Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πούτιν: Μας λείπουν πυρομαχικά ακριβείας και drones – Πολλαπλάσιες οι απώλειες της Ουκρανίας από εκείνες της Ρωσίας

Πούτιν: Μας λείπουν πυρομαχικά ακριβείας και drones – Πολλαπλάσιες οι απώλειες της Ουκρανίας από εκείνες της Ρωσίας

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η ποιότητα των ρωσικών όπλων βελτιώνεται, αλλά ότι η χώρα έχει ελλείψεις σε πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας και drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη).

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία – εξαιρουμένων αυτών των πυρομαχικών υψηλής ακριβείας και των drones – αύξησε την παραγωγή βασικών όπλων κατά 2,7 φορές τον τελευταίο χρόνο, ενώ κατηγόρησε τη Δύση ότι διοχετεύει όπλα στην Ουκρανία.

Ειδικά για τα όπλα που παρέλαβε το Κίεβο από τη Δύση, ο Πούτιν εκτίμησε πως ήδη έχει καταστραφεί το 25 έως 30% των στρατιωτικών οχημάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η Ρωσία έχασε 54 από τα άρματα μάχης της στις μάχες, μερικά από τα οποία μπορούν να επισκευαστούν, και ότι η Ουκρανία έχασε πάνω από 160.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης με Ρώσους στρατιωτικούς μπλόγκερ και πολεμικούς ανταποκριτές.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Ουκρανία ήταν υπεύθυνη για το ρήγμα την περασμένη εβδομάδα στο φράγμα Καχόβκα, το οποίο, όπως είπε, προκλήθηκε από τον βομβαρδισμό του με πυραυλικά συστήματα HIMARS αμερικανικής κατασκευής.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα τους ισχυρισμούς του.

Ο Ρώσος πρόεδρος – μετά από εβδομάδες βομβαρδισμών της παραμεθόριας περιοχής του Μπέλγκοροντ και ένα κύμα επιθέσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών ακόμη και στην ίδια τη Μόσχα – αναγνώρισε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος αποτελούν πρόβλημα και ότι η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί καλύτερα τα σύνορά της.

Ωστόσο ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν χρειάζεται επί του παρόντος μια νέα επιστράτευση μετά από εκείνη που είχε ανακοινώσει μια αρχική επιστράτευση τον Σεπτέμβριο.

Υπονόησε ωστόσο πως οι επιστρατεύσεις στο μέλλον θα εξαρτηθούν από τους στόχους που θέτει η Ρωσία στην Ουκρανία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να απαιτηθεί επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό εάν επί παραδείγματι η Μόσχα αποφάσιζε μια νέα προσπάθεια για την κατάληψη του Κιέβου.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις