Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πούτιν: «Οι εκλογές στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί σηματοδοτούν την πλήρη ένταξή τους στην Ρωσία»

Πούτιν: «Οι εκλογές στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί σηματοδοτούν την πλήρη ένταξή τους στην Ρωσία»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα (28.9.2023) ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν αυτόν τον μήνα στις περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί σηματοδοτούν ένα βήμα προς την πλήρη ενσωμάτωση τους στην Ρωσία.

Η Ουκρανία βέβαια, δεν συμφωνεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  Οι εκλογές στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, που βρίσκονται όλες τους υπό τον έλεγχο της Ρωσίας μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή που πραγματοποίησε πέρυσι στην Ουκρανία, χαρακτηρίσθηκαν από το Κίεβο παράνομες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία είχαν ανακοινώσει πριν ένα χρόνο την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, πράξη η οποία καταδικάστηκε ως παράνομη από τις περισσότερες χώρες στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτό είναι, φυσικά, ένα σημαντικό γεγονός, ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους ένταξης των νέων περιοχών σ’ έναν ενιαίο νομικό, κρατικό περιβάλλον της χώρας μας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση του με τους νεοκλεγέντες κυβερνήτες των προσαρτημένων περιοχών της Ουκρανίας, αναφερόμενες στις πρόσφατες εκλογές τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις