Κόσμος

Πούτιν σε Μακρόν για υπόθεση Ναβάλνι: “Απαράδεκτες οι κατηγορίες”

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμμανουέλ Μακρόν και μίλησαν για την υπόθεση Ναβάλνι με τη Ρωσία να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα.

Ο Πούτιν τόνισε στον Γάλλο πρόεδρο πως«απαράδεκτο» να εκτοξεύονται αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, το οποίο επισημαίνει ότι η συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

«Συζητήθηκε λεπτομερώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από την ‘υπόθεση Ναβάλνι’. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτες οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας που δεν βασίζονται πουθενά, σε σχέση με την εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αλεξέι Ναβάλνι» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της συνομιλίας «επισημάνθηκε ότι για να διευκρινιστούν οι πραγματικές συνθήκες του συμβάντος θα πρέπει οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες να παραδώσουν στην Ρωσία βιολογικό υλικό, το επίσημο πόρισμα των αποτελεσμάτων για τις ληφθείσες αναλύσεις που έγιναν στον Ναβάλνι καθώς και να υπάρξει κοινή συνεργασία με τους Ρώσους γιατρούς».

«Συμφωνήθηκε να συμβάλουν ώστε να ορισθούν οι παράμετροι μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους στο θέμα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πρόεδροι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, τάχθηκαν υπέρ της ταχείας εξομάλυνσης της κατάστασης στην Λευκορωσία, συζήτησαν για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη, όπως και για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για βοδινό κρέας, αιθανόλη και γεωργικά προϊόντα – Δεν έπεσαν υπογραφές
Με σόου στο Οβάλ Γραφείο και μέσω τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη εμπορική συμφωνία μετά την επιβολή των δασμών
Ντόναλντ Τραμπ 1
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου