Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Πούτιν: Υποβαθμίζει την ουκρανική αντεπίθεση και υπόσχεται νέους πυραύλους που θα φέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές

Πούτιν: Υποβαθμίζει την ουκρανική αντεπίθεση και υπόσχεται νέους πυραύλους που θα φέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ρωσική κρατική τηλεόραση ότι η Μόσχα βλέπει «νηνεμία» στην ουκρανική αντεπίθεση και ότι το Κίεβο έχει υποστεί σοβαρές απώλειες στις επιθέσεις στο νότο.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι αν και η Ουκρανία έχει διατηρήσει τις επιθετικές της δυνατότητες, το Κίεβο έχει ήδη αντιληφθεί ότι η αντεπίθεση του δεν έχει «καμία πιθανότητα».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε ακόμη πως η νέα γενιά των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat, που έχουν την δυνατότητα να φέρουν 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές, θα αναπτυχθούν σύντομα και θα τεθούν σε ετοιμότητα μάχης.

Ο Πούτιν μιλώντας σε νέους αποφοίτους στρατιωτικών ακαδημιών στο Κρεμλίνο, επισήμανε την σημασία της «τριάδας» των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας που μπορούν να επιχειρήσουν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

«Το πιο σημαντικό θέμα εδώ είναι η ανάπτυξη της πυρηνικής τριάδος, η οποία είναι μια εγγύηση σημαντική για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας και την παγκόσμια σταθερότητα», είπε.

«Ήδη, περίπου μισές από τις μονάδες και σχηματισμούς των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων είναι εξοπλισμένες με τα τελευταία συστήματα Yars, και τα στρατεύματα έχουν επανεξοπλιστεί με σύγχρονα πυραυλικά συστήματα με την υπερηχητική κεφαλή Avangard».

Οι πρώτοι εκτοξευτήρες των πυραύλων Sarmat θα τεθούν σε ετοιμότητα μάχης «στο προσεχές μέλλον» είπε ο Πούτιν.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ο οποίος ανέφερε πως η «συλλογική Δύση» διεξάγει έναν «πραγματικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Ο Σοϊγκού πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός θα κάνει το παν για να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις