Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πού πάνε οι Ιταλοί όταν μεταναστεύουν;

φωτό αρχείου eurokinissi
φωτό αρχείου eurokinissi

Πάνω από 100.000 Ιταλοί αποφάσισαν το 2015 να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό και ο πρώτος προορισμός επιλογής τους είναι η Γερμανία, σύμφωνα με έκθεση του καθολικού ιδρύματος Migrantes. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι μετανάστευσαν στο εξωτερικό 107.529 Ιταλοί, καταγράφοντας συνολική αύξηση 6,2% σε σχέση με το 2014.

Σε ποσοστό 36,7% είναι νέοι από 18 μέχρι 34 ετών, ενώ ο πρώτος προορισμός που επέλεξαν για την μετεγκατάστασή τους, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η Γερμανία (16.568 άτομα).

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική μετανάστευση, συνεχίζεται η καθιερωμένη μετακίνηση από τις περιφέρειες του νότου, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας, προς εκείνες του βορρά, ιδίως προς την Λομβαρδία και το Βένετο, με πρωτεύουσες το Μιλάνο και την Βενετία.

Το 69,2% των Ιταλών που αποφάσισαν πέρυσι να μεταναστεύσουν παρέμεινε εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. «Οι νέοι δεν έχουν ένα προκαθορισμένο και μόνιμο σχέδιο μετανάστευσης, αλλά τείνουν να προσαρμόζονται πάντα στις νέες ευκαιρίες», υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Μετά την Γερμανία, στις επιλογές των Ιταλών ακολουθούν η Βρετανία (16.503 αφίξεις), η Ελβετία (11.441) και η Γαλλία, με 10.728 Ιταλούς να την επιλέγουν για την νέα τους επαγγελματική και προσωπική ζωή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε