Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πουλάει τρέλα ο Τραμπ! Ζητά από τους Ρώσους να επιστρέψουν την Κριμαία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητά περιμένει από τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία” σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ίσως προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις επαφές του Μάικλ Φλιν με τους Ρώσους, που οδήγησαν στην παραίτηση – αποπομπή του, , με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη “έχει καταγγείλει την Ρωσική κατοχή”.

Ο Τραμπ έχει κάνει ξεκάθαρο πως περιμένει από τη Ρωσία “να αποκλιμακώσει την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και να επιστρέψει την Κριμαία” τόνισε ο Σπάισερ. “Η Κριμαία είναι κομμάτι της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις μας που έχουν σχέση με την Κριμαία, θα παραμείνουν μέχρι η περιοχή να επιστρέψει στην Ουκρανία” δήλωσε η πρεσβευτής σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Ο Ρώσος απεσταλμένος επικαλούμενος το αμερικανικό Σύνταγμα, αντέτεινε πως οι κάτοικοι της Κριμαίας ψήφισαν σε συντριπτικά ποσοστά την προσάρτηση στη Ρωσία, μετά το “αμερικανοκίνητο πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014, που ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση του Κιέβου”.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε