Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πούτιν εναντίον Κιμ Γιουνγκ Ουν: Η Ρωσία θέλει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις αλλά η Β. Κορέα δυναμώνει το πολεμικό της ναυτικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις του στη θάλασσα παρά τις παραινέσεις του Ρώσου προέδρου για… αυτοπεριορισμό της Βόρειας Κορέας. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει προτείνει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σχετικές με τα πυρηνικά όμως δεν φαίνεται να βρίσκει ευήκοα ώτα στην Β. Κορέα.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει προτείνει μια προσπάθεια αποφυγής εντάσεων. Έχει ακόμα αποκαλύψει τη διάθεση του Κρεμλίνου να συμπεριλάβει την Βόρεια Κορέα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά προγράμματα. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τον Κιμ ότι θα πρέπει να υπακούσει στις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών περιορίζοντας την στρατιωτική του δύναμη, αίτημα που έχει απορριφθεί από την Πιονγιανγκ.

Νέα δημοσιεύματα θέλουν τον Κιμ Γιουνγκ Ουν να έχει ρίξει τεράστια κονδύλια στις ναυτικές του επιχειρήσεις. Τα ίδια δημοσιεύματα θέλουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, να προετοιμάζει με αυτές του τις κινήσεις μια επίθεση στη Νότια Κορέα.

Εικόνες από δορυφόρους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της μεγαλύτερης βάσης της, Μουντσόν, στην Γουονσάν.

Τα σχετικά δημοσιεύματα φέρονται να έχουν σημάνει “συναγερμό” στη Νότια Κορέα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της. Από την πλευρά του ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιμένει ότι δεν θα είναι παραγωγική οποιαδήποτε αύξηση της έντασης με την Βόρεια Κορέα.

Ο Ρώσος ηγέτης, μίλησε για τους φόβους του και προειδοποίησε τους ηγέτες της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σε επιχειρηματικό φόρουμ στο οποίο συμμετείχε. “Νομίζω ότι οποιαδήποτε δράση που θα προκαλούσε αύξηση της έντασης θα είναι αντι-παραγωγική”. Από την πλευρά του η Νοτιοκορεάτισσα πρόεδρος κάλεσε τους Ρώσους και άλλους ηγέτες να πρωτοστατήσουν στην πίεση προς τη Βόρεια Κορέα να καταστρέψει τα πυρηνικά της όπλα.

Πηγή: Daily Star

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε