Κόσμος

Πούτιν – Ερντογάν τα… βρήκαν για τους πυραύλους S-400

Η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν επί της ουσίας σε συμφωνία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400 ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την απο κοινού κατασκευή των συστημάτων αυτών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όλα αυτά παραμονές της επίσκεψης του Tούκρου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου. “Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της απο κοινού κατασκευής” γράφει η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-400 καθώς “πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην αντιαεροπορική άμυνα”. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “η Τουρκία θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ, αλλά εκείνες (οι χώρες της Συμμαχίας-σ.σ.) δεν έκαναν κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση”.

Στις 21 Απριλίου ο Τούρκος υπουργός Αμύνης Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει, ότι οι συνομιλίες με την Ρωσία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος πυράυλων S-400 βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 11