Κόσμος

Πραξικόπημα Μιανμάρ: Αξιωματούχος του κόμματος της Σου Τσι πέθανε μετά τη σύλληψή του

Αξιωματούχος του κόμματος Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία της εκλεγμένης ηγέτιδος της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα, πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του. Αυτό δήλωσε σήμερα, Τρίτη (9/3), πρώην μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο Μπα Μιο Τέιν, μέλος της άνω βουλής, η οποία έχει διαλυθεί, δήλωσε στο Reuters ότι ο αξιωματούχος του κόμματος της Σου Τσι, ο Ζάου Μιατ Λιν, είχε συλληφθεί γύρω στη 01:30 σήμερα. «Τώρα οι συγγενείς του προσπαθούν να τους δοθεί η σορός του νεκρού από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Μπα Μιο Τέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Παραγωγική» η πρώτη συνομιλία με τις ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο
Στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ, προετοιμάζονται τρία έγγραφα που θα αποτελέσουν τη βάση μιας ειρηνικής διευθέτησης
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι