Κόσμος

Πραξικόπημα Μιανμάρ: Τουλάχιστον 50 νεκροί διαδηλωτές – Νέες εκλογές υπόσχεται ο στρατός (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μιανμάρ από δυνάμεις ασφαλείας καθώς άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται και σήμερα στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Myanmar Now, στους νεκρούς περιλαμβάνονται 13 άνθρωποι που σκοτώθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Μάνταλεϊ, 9 άνθρωποι στην περιοχή της Σαγκάινγκ και 7 στην οικονομική πρωτεύουσα της Μιανμάρ, τη Ρανγκούν.

Δείτε φωτογραφίες: 

MYANMAR POLITICS MYANMAR POLITICS

Οι διαδηλωτές – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – βγήκαν στους δρόμους της Ρανγκούν, της Μάνταλεϊ και άλλων πόλεων, αψηφώντας την προειδοποίηση ότι μπορεί να δεχθούν πυρά «στο κεφάλι και την πλάτη» ενώ οι στρατηγοί της χώρας γιορτάζουν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής για τις ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε σε διαδικτυακό φόρουμ ο δρ. Σάσα, εκπρόσωπος της CRPH, της οργάνωσης κατά της χούντας που δημιουργήθηκε από εκδιωχθέντες βουλευτές. «Οι στρατηγοί γιορτάζουν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων αφού σκότωσαν πάνω από 300 αθώους πολίτες», δήλωσε ο ίδιος, δίνοντας μια εκτίμηση για τον απολογισμό των νεκρών από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις πριν από μερικές εβδομάδες.

Δείτε φωτογραφίες: 

MYANMAR POLITICS MYANMAR POLITICS

Πυροβολισμοί έξω από αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο στην Γιανγκόν

Πυροβολισμοί ερίφθησαν σήμερα εναντίον του αμερικανικού πολιτιστικού κέντρου στην μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, την Γιανγκόν, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει αυστηρή κριτική στην χούντα που επιβλήθηκε στην Μιανμάρ την 1η Φεβρουαρίου και στις δυνάμεις ασφαλείας που έκτοτε έχουν σκοτώσει εκατοντάδες διαδηλωτές.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι πυροβολισμοί ερίφθησαν στο Αμερικανικό Κέντρο στην Γιανγκόν στις 27 Μαρτίου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ερευνούμε το περιστατικό”, δήλωσε η εκπρόσωπος της πρεσβείας Αριάνι Μάνρινγκ.

Δείτε φωτογραφίες:

MYANMAR POLITICS MYANMAR POLITICS

Νέες εκλογές υπόσχεται ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας

Αφού ηγήθηκε στρατιωτικής παρέλασης στην πρωτεύουσα Νάι Πι Τάου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επικεφαλής της στρατιωτικής χούντας στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ επανέλαβε τη δέσμευσή του για διεξαγωγή εκλογών χωρίς να δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Ο στρατός θέλει να ενώσει τα χέρια με όλο το έθνος για να προστατεύσει τη δημοκρατία», δήλωσε ο στρατηγός, σε σχόλια που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι αρχές θέλουν να προστατεύουν τον λαό και να αποκαταστήσουν την ειρήνη σε όλη τη χώρα.

Δείτε φωτογραφίες:

MYANMAR POLITICS ARMY ANNIVERSARY MYANMAR POLITICS ARMY ANNIVERSARY

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα τη συνθήκη για το Γιβραλτάρ, διευκολύνοντας τη διέλευση των συνόρων
Οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ (θα) μπορούν να περνάνε στην Ισπανία με δελτίο διαμονής χωρίς να χρειάζεται σφραγίδα στα διαβατήριά τους, ενώ οι Ισπανοί (θα) μπορούν να διέρχονται με κυβερνητικό δελτίο ταυτότητας
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Ημέρα της Βαστίλης: Το ηχηρό παρών της Ελλάδας με τα «γαλανόλευκα» Rafale και το άγημα τιμών του ΓΕΕΘΑ
Oι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου στο Παρίσι, αφού η Ελλάδα είναι διαχρονικός στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος της Γαλλίας
Παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης