Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Πέθανε η 20χρονη διαδηλώτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι (pics, vid)

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Πέθανε η 20χρονη διαδηλώτρια που είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι (pics, vid)
Φωτογραφία Reuters

Αναταραχές εξακολουθούν να σημειώνονται στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν καθημερινά κατά των στρατιωτικών που ανέτρεψαν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Μια νεαρή διαδηλώτρια, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι την περασμένη εβδομάδα καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πραξικοπήματος, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της. Την είδηση επιβεβαίωσε ο αδελφός της.

Η Μία Θουάτε Κάινγκ, η οποία μόλις έγινε 20 ετών, νοσηλευόταν με τεχνητή υποστήριξη της αναπνοής μετά την διακομιδή της στο νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου αφού τραυματίστηκε από, σύμφωνα με τους γιατρούς, κανονική σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία συμμετείχε στην πρωτεύουσα Ναϊπιτάου.

Δείτε φωτογραφίες:

“Αισθάνομαι πραγματικά λυπημένος και δεν έχω τίποτα να πω”, πρόσθεσε ο αδελφός της Γε Χτουτ Αούνγκ, μιλώντας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Αυτή είναι ο μοναδικός άνθρωπος που σκοτώθηκε μεταξύ αυτών που διαδηλώνουν από τότε που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία στη Μιανμάρ, την 1η Φεβρουαρίου, και συνέλαβε την εκλεγμένη ηγέτη της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις