Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πραξικόπημα στη Ρωσία: Οι δυνάμεις της Wagner πλησιάζουν απειλητικά τη Μόσχα

Πραξικόπημα στη Ρωσία: Οι δυνάμεις της Wagner πλησιάζουν απειλητικά τη Μόσχα

Πυκνώνουν την τελευταία ώρα οι πληροφορίες ότι οι δυνάμεις της Wagner κατευθύνονται ολοταχώς προς την Μόσχα.

Άλλωστε ο επικεφαλής της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, στο οργισμένο μήνυμά του κατά του Πούτιν το είχε προαναγγείλει, λέγοντας πως σύντομα η Ρωσία θα έχει νέο πρόεδρο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Newsit.gr που μεταδίδει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, ο ρωσικός στρατός έστηνε οχυρώματα στις εισόδους της Ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ τεθωρακισμένα έχουν πάρει θέσεις σε κομβικά σημεία.

Ωστόσο πληροφορίες που μεταδίδει το Euromaidan αναφέρουν πως τα πρώτα κονβόι με μαχητές της Wagner μπήκαν ήδη στην περιφέρεια της Μόσχας, κάτι που σημαίνει πως είναι θέμα ελάχιστων ωρών να φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερς μεταδίδουν πως εντοπίστηκαν δυνάμεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην περιοχή Tula.

 

Η πορεία τους προς την Μόσχα δεν θα είναι ανέφελη, καθώς δυνάμεις πιστές στον Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν σπεύσει να βάλουν εμπόδια στους βασικούς αυτοκινητοδρόμους προς τη Μόσχα.

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως τοποθετήθηκαν εγκάρσια στο οδόστρωμα βαριά οχήματα για να ανακόψουν την πορεία των μισθοφόρων της Wagner, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς τα οχήματα παραμερίστηκαν εύκολα από τους καλά εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους μαχητές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις