Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε: Αρνείται να φύγει ο Μουγκάμπε – «Είμαι ο μόνος νόμιμος ηγέτης»

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε επιμένει ότι είναι ο μόνος νόμιμος ηγέτης της χώρας, δήλωσε πηγή από την υπηρεσία Πληροφοριών.

Αρνείται μάλιστα ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε τη μεσολάβηση καθολικού ιερέα που προσπαθεί να διασφαλίσει την αποχώρησή του από τη Ζιμπάμπουε.

Ο ιερέας Φιντέλις Μουκονόρι ενεργεί ως μεσολαβητής μεταξύ του Ρόμπερτ Μουγκάμπε και των στρατηγών που κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα. Η επιχείρηση έχει στόχο, σύμφωνα με τον στρατό, «τους εγκληματίες» στο περιβάλλον του.

Πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε

Οραματίζεται τη μετά Μουγκάμπε εποχή

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Ζιμπάμπουε αναφέρον ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα σχεδιάζει το όραμά του για τη μετά Μουγκάμπε εποχή. Συνεργάζεται με τον στρατό και την αντιπολίτευση εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Είχε αποπεμφθεί από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο.

Ενισχύοντας τις εικασίες ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι επέστρεψε αργά το βράδυ στη Χαράρε. Βρισκόταν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική όπου έκανε θεραπεία για τον καρκίνο.

Πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις