Κόσμος

«Πράσινο» από την Αυστραλία στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Αυστραλία προστέθηκε στις χώρες που έχουν εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός. Μάλιστα, έγινε μια από τις λίγες χώρες που ολοκλήρωσαν μια συνολική έγκριση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Σκοτ Μόρισον.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είχε εγκριθεί προσωρινά από την αρμόδια αρχή (the Therapeutic Goods Administration’s -TGA) της Αυστραλίας για τους πολίτες ηλικίας άνω των 16 ετών.

Click4more Εμβόλιο: Η Γαλλία διπλασιάζει το χρόνο ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη δόση

Η έγκριση του εμβολίου έρχεται έναν χρόνο από τότε που το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε στην Αυστραλία.

Ο εμβολιασμός των ομάδων προτεραιότητας αναμένεται ότι θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου, με 80.000 δόσεις ανά εβδομάδα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Θα απαιτούνται δύο δόσεις, με διάστημα μεταξύ τους τουλάχιστον 21 ημερών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η Αυστραλία θα χορηγήσει και τις δύο δόσεις στον συνιστώμενο χρόνο.

«Δεν αρχίζεις κάτι που δεν μπορείς να τελειώσεις και η ολοκλήρωση της δουλειάς περιλαμβάνει δύο δόσεις» δήλωσε ο Μόρισον, προσθέτοντας ότι το ψηφιακό σύστημα θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα λάβουν δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Τεχνητή νοημοσύνη και σύγχρονες τεχνολογίες ανέλυσαν βίντεο και φωτογραφίες, ανοίγοντας τον δρόμο για τις συλλήψεις
Η έρευνα βασίστηκε στη σύγκριση μορφολογικών χαρακτηριστικών, όπως ο σωματότυπος, το ύψος, ο ρουχισμός, τα σακίδια, η στάση και ο τρόπος βάδισης, καθώς και σε μαρτυρίες και στοιχεία από άλλες δικογραφίες
Η μεταφορά των συλληφθέντων στα δικαστήρια
Φρίκη στην Γαλλία: 53χρονος σκότωσε τη σύζυγό του και διαμέλισε το άψυχο σώμα της – Καταδικάστηκε σε 27 χρόνια κάθειρξη
Ο άνδρας άφησε άψυχο σώμα της στον καναπέ και την επόμενη ημέρα, την τεμάχισε με τροχό και διασκόρπισε τα λείψανα, μέσα σε πλαστικές σακούλες στο πάρκο
Γαλλική αστυνομία