Κόσμος

Πρεσβεία ΗΠΑ: Ούτε φέτος δεξίωση για την Ημέρα Ανεξαρτησίας λόγω κορονοϊού

«Μετά λύπης, και σύμφωνα με τους κανονισμούς των ΗΠΑ και της ελληνικής κυβέρνησης για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού, η διπλωματική αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα δεν θα πραγματοποιήσει τη δεξίωση στις 4 Ιουλίου φέτος», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Παράλληλα, έδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και στον λαό της Ελλάδας για τον αποτελεσματικό περιορισμό της πανδημίας και εξέφρασε τη δέσμευση η πρεσβεία να συμβάλλει για να υποστηρίξει αυτήν την επιτυχία.

Περαιτέρω, ανέφερε πως «καθώς γιορτάζουμε 200 χρόνια φιλίας μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της διακοσιετηρίδας της Ελλάδας φέτος, είναι καιρός να αναλογιστούμε την τεράστια πρόοδο που έχουμε σημειώσει και υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να κάνουμε ολοένα και μεγαλύτερα βήματα στην ασφάλεια και την αμυντική μας συνεργασία, την ενέργεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και στους εξαιρετικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, με βάση τις κοινές δημοκρατικές αξίες που αποτελούν το ακλόνητο θεμέλιο της συνεργασίας μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ τόνισε πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν δείξει ότι παρά τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει, ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορούν να επιτύχουν μαζί.

Καταληκτικά, σημείωσε ότι η αμερικανική διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ προσβλέπει να εορτάσει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, περιστοιχισμένη από Έλληνες και Αμερικανούς φίλους που μαζεύονται όλοι μαζί για να γιορτάσουν τη «Ζωή, την Ελευθερία και την επιδίωξη της Ευτυχίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέι Ντι Βανς στη κηδεία του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα - Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του Τζεϊ Ντι Βανς, αναμένονται σήμερα στην Αριζόνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Πλήθος μπροστά από το State Farm Stadium στην Αριζόνα, πριν από την κηδεία του Τσάρλι Κερκ
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: «Εμπνέει εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο»
«Ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με την Αυτού Παναγιότητά μας για την προώθηση της πίστης, της θρησκευτικής ελευθερίας και της φιλίας για γενιές» έγραψε η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 2
Ανελέητο το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Γάζα - Θάνατος ή μια δύσκολη έξοδος, οι δύο επιλογές των κατοίκων
«Έπαθα σοκ, συγκλονίστηκα όταν είδα τα πτώματα του αδελφού μου και της γυναίκας του» λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου Σίφα της πόλης της Γάζας, ο Μοχάμεντ Αμπού Σαλμίγια
Η πόλη της Γάζας
7
Reuters: Ο Τραμπ «μαλακώνει» τις αντιδράσεις του για Ουκρανία και Γάζα – Πώς η αλλαγή τακτικής ενθαρρύνει ρωσικές επιθέσεις
Σύμφωνα με τον βετεράνο διπλωμάτη των ΗΠΑ, Aaron David Miller, ο Τραμπ ίσως απλώς συνειδητοποίησε ότι οι συγκρούσεις είναι πολύ πιο δυσεπίλυτες από ό,τι είχε φανταστεί
Ντόναλντ Τραμπ 1