Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρίγκιπας Άντριου: Έτσι τον “έδιωξε” η Βασίλισσα Ελισάβετ – Ο ρόλος του πρίγκιπα Κάρολου

Βασίλισσα Ελισάβετ
Φωτογραφία Reuters

Ο πρίγκιπας Άντριου γίνεται αιτία για να αντιμετωπίσει στα… στερνά της η Βασίλισσα Ελισάβετ μια από τις χειρότερες κρίσεις της βασιλείας της.

Ένα σκάνδαλο, μια καταστροφική συνέντευξη και το Μπάκιγχαμ αντιμέτωπο με μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις εδώ και πολλά χρόνια. Με παρέμβαση από τον πρίγκιπα Κάρολο, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε: ο πρίγκιπας Άντριου “καρατομείται”. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, άλλωστε, αποτελεί “βαρίδι” για τη βασιλική οικογένεια.

Η συνέντευξη που έδωσε στο BBC πριν από μερικές μέρες ο πρίγκιπας Άντριου προκειμένου να εξηγήσει τα… ανεξήγητα και τη σχέση του με τον Τζέφρι Επστάιν, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο που κατηγορήθηκε για παιδεραστία, έκανε τα πράγματα χειρότερα απ’ ό,τι ήδη ήταν. Κάπως έτσι, με παρέμβαση και από τον πρίγκιπα Κάρολο, η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της.

Click4more: Πρίγκιπας Άντριου: Παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του μετά το σάλο για ροζ σκάνδαλο!

Η μονάρχης φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον γιο της να μη δώσει τη συνέντευξη στο BBC. Αλλά ο πρίγκιπας Άντριου δεν την άκουσε και θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Σύμφωνα με τη Daily Mail, από τη Νέα Ζηλανδία όπου βρίσκεται με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρίγκιπας Κάρολος (σ.σ. διάδοχος του θρόνου) ήταν εκείνος που αποφάσισε πρώτος να παρέμβει. Και ζήτησε να αφαιρεθούν από τον αδερφό του τα βασιλικά του προνόμια.

Παρ’ ότι βρίσκεται σε περιοδεία, ο Κάρολος μίλησε με τον Άντριου και μετά τη συζήτησή τους, η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε τον γιο της στο παλάτι για να του ανακοινώσει τα… μαντάτα. Πως δηλαδή θα αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα και θα χάσει το ετήσιο εισόδημα των 249.000 λιρών (σχεδόν 290.000 ευρώ).

Click4more: Πρίγκιπας Άντριου: Δεν… ξέρει δεν θυμάται για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης

«Όταν η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχουν την ίδια θέση, είναι πολύ δυνατός συνδυασμός όσον αφορά στην επίτευξη πραγμάτων» είπε πηγή μέσα από το παλάτι, περιγράφοντας ουσιαστικά το παρασκήνιο της απόφασης να «καρατομηθεί» από τα βασιλικά του καθήκοντα ο πρίγκιπας Άντριου, 8ος στη σειρά διαδοχής.

πρίγκιπας Άντριου

Όταν λοιπόν η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε τον πρίγκιπα Άντριου στο παλάτι, του ανακοίνωσε πως θα χάσει το ποσό των 249.000 λιρών που παίρνει από το δημόσιο, αλλά θα συνεχίσει να παίρνει χρήματα από το ιδιωτικό κονδύλι της μητέρας του και θα κρατήσει το σπίτι στο Γουίνδσορ, για το οποίο ξόδεψε 7,5 εκατ. για να το ανακαινίσει πριν από μερικά χρόνια αλλά και τους αστυνομικούς – σωματοφύλακες (τους οποίους πληρώνει το δημόσιο).

Click4more: Τζέφρι Έπσταϊν: Για παραποίηση στοιχείων κατηγορούνται οι δυο φρουροί του στη φυλακή

«Η Βασίλισσα κάλεσε τον Δούκα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και του ανακοίνωσε την απόφασή της. Ήταν δύσκολη στιγμή και για τους δυο. Η φήμη του είναι στα τάρταρα. Δεν αναμένεται να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα. Είναι ντροπιασμένος» είπε φίλος του πρίγκιπα Άντριου.

Ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν έχει καταφέρει να δώσει πειστικές απαντήσεις, μάλλον το αντίθετο, ούτε για τη σχέση του με τον Επστάιν, ούτε για την κατηγορία πως είχε σεξουαλικές επαφές με την Βιρτζίνια Ρόμπερτς ενώ εκείνη ήταν μόλις 17 ετών.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχει μείνει ξεκρέμαστος και για τον ισχυρισμό του πως ήταν με τον Βρετανό επιτετραμμένο στη Νέα Υόρκη το 2001, όταν η Ρόμπερτς καταγγέλλει πως κοιμήθηκε μαζί του. «Δεν θυμάμαι να έμεινε μαζί μου» είπε ο σερ Τόμας Χάρις, βγάζοντας, κι αυτός, στη σέντρα τον πρίγκιπα Άντριου.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις