Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Πρίγκιπας Άντριου: Παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του μετά το σάλο για ροζ σκάνδαλο!

Πρίγκιπας Άντριου: Παραιτείται από τα δημόσια καθήκοντά του μετά το σάλο για ροζ σκάνδαλο!
Reuters

Ο πρίγκιπας Άντριου έκανε γνωστό ότι του ζητήθηκε από το Παλάτι να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον. Αφορμή, η εμπλοκή του ονόματός του στο σεξουαλικό σκάνδαλο που πρωταγωνιστούσε ο Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν.

“Φυσικά, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου στις έρευνές της, εφόσον καταστεί αναγκαίο”, σημειώνει ο πρίγκιπας Άντριου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Πρίγκιπας Άντριου: Η συνέντευξη που τον “έκαψε”

Δεν κόπασε ο σάλος στη Βρετανία, μετά την συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC για την φιλία του με τον παιδόφιλο Αμερικανό εκατομμυριούχο Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του τον περασμένο Αύγουστο εν αναμονή της δίκης του για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών.

Έτσι, αναγκάστηκε να εκδώσει την σχετική ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως εγκαταλείπει τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον με την άδεια της Βασίλισσας.

  Οδευτερότοκος γιος της Ελισάβετ παραδέχεται ότι “η φιλία του με τον Επστάιν έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο έργο της βασιλικής οικογένειας”.

Στην ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Άντριου εκφράζει την συμπάθειά του στα θύματα του Επστάιν, κάτι που δεν είχε κάνει στην συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC με αποτέλεσμα να δεχθεί δριμεία κριτική από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο σάλος που δημιούργησε η “καταστροφική” συνέντευξη του πρίγκιπα έχει επισκιάσει ακόμα και την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις